Saturday, August 29, 2009

Salam Merdeka ke 52 tahun

"Arwah atok pernah cakap time laungan keramat MERDEKA..dia telah ditugaskan menjaga pintu masuk Stadium Merdeka..dia dikenali sebagai Special Constable(SC) dan pernah menunujukkan aku cedera di betis dan peha ditembak oleh komunis pada ketika itu.time 2 semangat aku membara..tapi x lah seperti zaman-zaman sekarang..nak buat sesuatu nak macam2..memang org cakap dulu lain sekarang lain tapi semnagat patriotik itu perlu ada dalam setiap diri masing-masing...if pasang bendera kat kereta,motor,kat laman rumah,kat blog boleh ke dikira semangat patriotik or atau main tangkap muat or kehendak dari pihak atasan????up 2 u...tapi bagi aku dorunk tahu makna erti MERDEKA dari Sejarah..dan MERDEKA punyai pelbagai seribu pengertian dari kacamata setiap individu"



Gambar anggota Special Constable yang pernah dianggotai oleh Arwah Atok..


Model:Bakal Seorang Pendidik..mendapat latihan kat RMC..(bukan Frust ade masalah teknikal bukan datang dari diri sendiri tetapi orang tu x nampak ker(semua nak pakai cable)
lokasi: Atok Village
Object:Malay Flag,Atok Car
Message Board:Dont Close ur Eye





p/s: Tapi sekarang Atok dah tiada pergi mengadap illahi pada 26.6.2006.AL-Fatihah

4 comments:

  1. selamat menyambut hari kemerdekaan..
    semoga kita merdeka zahir dan batin..

    http://liverpool-malaysia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. same 2 u all happy merdeka day

    ReplyDelete
  3. Salam Merdeka....
    Al-Fatihah utk arwah atok Dez....

    Akak bnyk gmbr arwah abah dgn uniform tentera dia, tp takleh nak letak kt blog...kena g cc la cmni huhuhu...

    ReplyDelete